Kwekerij

Planterij de Pimpernel verkoopt het hele jaar door een breed assortiment vaste planten, heesters en eenjarige planten. Vanaf mei is er volop zomergoed voor in potten, bakken en perken, vanaf september violen en in december kerstbomen.

Wij bieden 60.000 vaste tuinplanten, siergrassen en heesters in 350 variëteiten aan. Tevens verkopen wij ook verschillende soorten kuip- en groenteplanten zoals vijgen, olijven, tomaten en courgettes. Niet gevonden wat je zoekt, bezoek onze kwekerij en vraag naar de mogelijkheden.

Winkel

Naast planten verkopen wij in onze winkel ook kransen, bloemstukjes, wenskaarten en cadeautjes, veelal gemaakt door onze medewerkers. Ook wordt er honing verkocht in de winkel zolang de voorraad strekt.

In de winkel kan ook (contactloos) gepind worden.

Missie

Met passie, duurzaamheid en zorgvuldigheid kweken we planten, terwijl we een ondersteunende omgeving creëren waarin de cliënten persoonlijk en professioneel kunnen gedijen en tot bloei komen.

Voorbeeldtuinen

De Pimpernel heeft een aantal voorbeeldtuinen. Bij de entree ligt de Grassen- en Bamboetuin met een vijver. Verderop een Klassieke tuin, een Boerentuin met hoogstam fruitboomgaard en een Brabants kippenhok met kippen. Als toegift een Landschapstuin die overgaat in een weids uitzicht over het Achtereind. Veel van de planten in de voorbeeldtuinen komen uit eigen kwekerij.

Advies

Wij adviseren graag over de planten die op onze kwekerij gekweekt worden, of lees onder het kopje planten-info uitgebreide informatie per plantsoort.